Stockholm Design Week i sommarversion

Nu behöver man inte vänta till februari för att avnjuta konst och design på Älvsjömässan i Stockholm. Redan i augusti släpper man en sommarversion av denna konst- och designhändelse så man har möjlighet att inhandla offentlig konst och utsökt design till hemmet och företaget.

Här finns en stor del av konst- och designutbildningarnas nyutexaminerade elever representerade så att man har en chans att befatta sig med morgondagens storheter redan i ett tidigt skede – och vara först på bollen vad gäller trenderna inom konst och design.

Från konstskolor till designImage result for Stockholm Design Week i sommarversion

Som konstnärligt intresserad är det svårt att veta vad man ska livnära sig på eftersom inte alla lyckas bli miljonärer på att måla tavlor som till exempel Ernst Billgren. Många väljer att ta svängen förbi designen och utvecklar sitt konstnärskap till att designa inredningsdetaljer – och en stor del av dessa konstnärer finns representerade på Stockholm Design Week i Älvsjö. Det tillhör alltså en av de potentiella yrkesvägarna för talangfulla konstnärer att gå vidare för att arbeta inom design. Till designen hör även konst i form av tavlor, tyger, byster, statyer och för den konstintresserade är Stockholm Design Week ett ypperligt tillfälle att komma över konst som fulländar inredningsdesignen hemmavid eller på kontoret.

Stockholm Design Week i augusti

Det är mellan datumen 20 och 26 augusti som du har möjligheten att frossa i konst och design i Älvsjö. Fokus är Nordisk design och här finns till exempel glaskonst av glaskonstnärer som Carina Seth Andersson, Jenny Nordberg och Carl Cyrén; de finns representerade bland en mängd andra utställare och gallerier.

Den troliga utvecklingen är att man kommer att hålla två konst- och designmässor under året och att man även fortsättningsvis kan besöka Stockholm Desing Week under februari månad då den hållits sedan konst- och designmässan lanserades första gången 2002. Det är således till Älvsjö man ska bege sig om man vill vara med på Stockholm Design Week Summer Edition 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *